Bron:

Hercules & Rudy

| 6894 x gelezen

Ik ben patiënte bij Dokter Coucke.

Hij is een van de 2 CVS-specialisten die op 7 juni 2010 voor een rechtscommissie van het RIZIV moest verschijnen.  Samen met zijn collega, werd hij door de administratieve rechtbank van het RIZIV veroordeeld tot een sanctie van 635.000€.

MEAB vzw startte een petitie op om deze artsen te steunen.

Op 6 december 2010 moet Dokter Coucke voor de Orde der Geneesheren verschijnen.  Indien hij zou worden geschorst, is dit een ramp voor zijn patiënten.  Hij biedt met zijn behandelingen hoop aan zovelen.

Daarom wens ik iedereen op te roepen om op 6 december 2010 om 15 uur aanwezig te zijn om ‘onze arts’ te steunen. Indien we in grote getale opkomen, kunnen we een signaal geven dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop ME/CVS wordt bekeken en de artsen die baanbrekend werk verrichten worden behandeld.  

plaats:

Orde van geneesheren

de Jamblinne de Meuxplein 34 – 35

1030 BRUSSEL

15 uur

Alvast enorm bedankt!

 

Nvdr: eerdere artikels en info hierover verschenen kunt u hier vinden.


Belangrijk: Hoorzitting verplaatst naar latere datum!

gepost op 20 november 2010

Op 27/10/2010 postte ik een artikel met daarin de oproep om mijn behandelende arts Dokter Coucke, een cvs-specialist, te steunen. Hij zou op 6/12/2010 om 15 uur moeten verschijnen voor de Orde van geneesheren in Brussel. De hoorzitting zal echter naar een latere datum worden verplaatst. Ik wil jullie allemaal vragen om de site in het oog te houden voor de nieuwe datum. De weinige cvs-specialisten die er zijn verdienen onze steun! Heel veel patiënten hebben hun hoop op Dokter Coucke gesteld.

Hercules


DRINGENDE OPROEP: wees aanwezig op 24 januari 2011

Om Dr. Coucke te steunen vraag ik om

met zoveel mogelijk personen aanwezig te zijn op 24/01/2011 om 15 uur te 1030 Brussel (Schaarbeek), de Jamblinne de Meuxplein 35.

ter verschijning voor de  Voorzitter v/d Raad van Beroep van de Orde der Geneesheren

die eerder vastgesteld was op 6 dec 2010 om 15 uur maar uitgesteld werd

tot een nieuwe datum MAANDAG 24 JANUARI 2011 om 15 uur

Rudy

10 reacties

 1. Onbegrip
  Begrijp echt al die heisa rond dokter Coucke niet. Hij heeft bij mij een totaal foute diagnose gesteld. Na een bloed- en urineonderzoek stelde hij dat ik duidelijk ziekte van Addison had, wat betekent dat je je hele verdere leven afhankelijk bent van cortisone. Die schreef hij me dan ook onmiddellijk voor. Ik rook onraad en volgde zijn advies niet op. Enkele maanden later ging ik
  ten rade bij een andere endocrinologe. Die deed een veel eenvoudiger bloedonderzoek, liet me daarna de ACTH-test ondergaan en … daaruit bleek dat met mijn cotisolgehalte alles in orde was.
  Had ik het advies van Coucke opgevolgd en de cortisone genomen dan was ik nu écht een Addison-
  patiënt en dit onomkeerbaar.Dit is echt onaanvaardbaar, deontologisch totaal fout.
  Wou toch eens een andere klok laten luiden over dit dossier.

 2. actie!
  Ik ben zelf geen patient van Dr Coucke maar vind wel dat ze alle steun kunnen gebruiken.

  Kunnen jullie iets doen waardoor duidelijk wordt waarom er zo weinig mensen ter plaatse kunnen komen.
  (te ziek, of alle energie nodig om aan het werk te blijven, enz).

  Je zou het Jamblinne de Meuxplein middenplein daar vol lege stoelen (ligzetels, campingstoelen ed) kunnen zetten met bordjes bij waarom de stoelen leeg zijn.

  Als er dan een persdossier wordt gemaakt en (via mail) tijdig wordt verstuurd naar de media, kan je met een ludieke actie misschien ook de pers bereiken.

  Trouwens, een haag van stoelen waar al diegene die op de ‘orde’ moeten zijn door moeten, zou indrukwekkend zijn.

  Els

 3. @ Tineke:

  dat deze arts bij jou de verkeerde diagnose zou hebben gesteld, is natuurlijk zeer vervelend
  en ik kan me voorstellen dat je er een (heel) slecht gevoel aan hebt overgehouden.
  Echter: ook reguliere huisartsen, internisten cardiologen neurologen stellen wel eens
  verkeerde diagnoses: krijgen die ook allemaal een boete van meer dan 600.000 euro????
  hoop dat je mijn punt snapt: het feit dat een arts een foute diagnose kan stellen staat los
  van de boete die in dit geval is opgelegd, dus ik denk dat je hier de plank misslaat.

 4. @Tineke,

  Vervelend dat je deze ervaring hebt gehad. Maar alle artsen maken fouten of zijn slordig, dr. Coucke is tenslotte ook maar een mens 🙂 Maar dat neemt niet af dat hij ontzettend goed werk doet voor alle patiënten die hij wél goed behandeld – en hij is daar één van de weinigen van. Elke arts die zich bezighoudt met ME/CVS is hard nodig. Vanuit je persoonlijke ervaring snap ik dat je zo reageert, maar in principe heeft dit niets te maken met de huidige situatie, waar dit artikel over gaat – dat hij ten onrechte beschuldigd wordt, en op deze manier ME/CVS belachelijk gemaakt wordt.

 5. @ Els
  Ik vind dit een prachtig idee, Els. Zelf ben ik bij Dr. Coucke en Dr. Uyttersprot in
  behandeling geweest. Het besef dat die dokters tenminste hun uiterste best doen om
  ons te genezen of ons leven aangenamer te maken, is een enorme steun.
  Zelf kan ik spijtig genoeg niet komen omdat ik bijna voor 100% bedlegerig ben en
  zelfs niet meer met iemand kan meerijden omdat de weerslag huizenhoog is en niet
  te overleven. Maar ik vind de actie van stoelen enz zetten uitstekend. Als er natuurlijk
  lieve mensen zijn die deze stoelen enz willen zetten …
  Anne-Marie

 6. Ik kan me die energie ook niet permiteren. Maar hij heeft mijn volle steun! Wat een schande toch. Al die artsen in de referentiecentra die patiënten hebben die door hun slechter worden of geen resultaat behalen, daar zegt men zelfs niets van. En deze artsen die met hun patiënten ook echt helpen, klaagt men aan. Mogen wij cvs patiënten niet geholpen worden? Wat een klucht toch. Hopelijk wordt de beslissing vlug herroepen!

 7. na 9JAAR!!!
  hallo,ik ben baziel en net ingeschreven,ik wou toch effe reageren op dr coucke,hoor!ik ben er allesinds heeeeeel tevreden van,ik ben al 9jaar aan t,sukkelen(nu nog)met vanalles wat je maar kan bedenken,men nek,men rug,men schouder,been,knie,moe,niets energie,enz….jullie weten wel,niet? ik heb nu (ben een beetje de tel kwijt)iets van 29operaties gehad,met weinig baat,alleen men nek wel!!!toen ik bij dr coucke kwam was Hij degene die men bloed onderzocht en tot de conclusie kwam dat ik te weinig antistoffen had,allee geen!!!! na 9jaar onderzoeken!!!! ik heb 11maand zelf flesjes ingespoten en voelde na een tijd dat ik toch beter tegen men pijnen kon,me zelfs sterker voelde,tja voor mij een GROTE REDDING!!!!maar het was te mooi om waar te zijn,er kwam vlug een eind aan,de ziekenkas v mij vind het waarschijnlijk niet nodig dat ik deze vrij dure baxters nodig heb,en zo voel ik me steeds zwakker,slechter,zieker,uitgeput,enz….worden,totdat dr coucke me terug ter hulp kwam en nu morgen krijg ik via de kliniek v d 2è keer een baxter !!!

 8. fibromyalgie
  ik wou langs mijne weg ook dr coucke steunen want als hij mij niet behandeld had met tpn voeding en aminozuren had ik nu in een rolstoel gezeten ik steun hem voor 100 procent want ik ben nog altijd bezig met de baxters en ben heeeeeeeeeeeeeeeel veel verbetert gr julie ik ga de 24 j hem steunen

 9. Hello, ik heb spasmofilie en dankzij de behandeling van Dr COUCKE zijn de pijnen draaglijker!! Hij verdient onze steun!!! En wat heel goed nieuws is, is het feit dat de Amerikaanse arts vrijgesproken is!!tot de 24e in Schaarbeek!

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links