Bron:

| 5166 x gelezen

Zoals de meesten onder jullie wellicht reeds weten werd 20 juli 2011 het artikel “Myalgic Encephalomyelitis: International Consensus Criteria” gepubliceerd in “The Journal of Internal Medicine”

De 25 (!) auteurs van dit consensus rapport benoemen op basis van hun ervaring gecombineerd met recente studieresultaten, een uiterst selectieve (strikte) reeks van klinische criteria mbt ME. lees meer

Eén van de auteurs die meewerkten aan dit uiterst belangrijke consensus document is een ME-specialist van eigen bodem, namelijk Prof. Kenny De Meirleir.

WUCB wil Prof. De Meirleir graag in de bloemetjes zetten voor zijn belangeloze medewerking aan dit ICC-artikel dat weleens voor een ommekeer zou kunnen zorgen met betrekking tot diagnosestelling en erkenning van ME door artsen en medici in het algemeen.

WUCB heeft een voorstel:

Indien WUCB-sympathisanten Prof. De Meirleir graag willen bedanken, dan kunnen jullie een bedankmailtje sturen naar ons email adres wakeupcallbeweging@yahoo.com, met vermelding in het onderwerp ‘ICC Prof De Meirleir’, zodat wij de mailtjes kunnen verzamelen en afgeven aan Prof. De Meirleir. Dit pakketje mails zal binnenkort overhandigd worden door een aantal leden van de WUCB, samen met een cadeautje. Uiteraard worden jullie hiervan op de hoogte gehouden.

Rechtstreeks mailen naar zijn praktijk lijkt ons niet aangewezen gezien zijn medewerkers reeds erg drukbezet zijn en wij hun werkdruk zeker niet willen verhogen. 

Je kan natuurlijk ook altijd op eigen initiatief een kaartje sturen naar zijn praktijk: Himmunitas, tav Prof. Kenny De Meirleir, De Tyraslaan 111 te 1120 Neder-over-Heembeek. (nogmaals, dit lijkt ons niet aangewezen omwille van bovenvermelde reden)

Hier geven we een voorbeeld van hoe zo’n mailtje er zoal uit zou kunnen zien. Jullie kunnen het verder invullen daar waar de puntjes staan.  Dit om het jullie makkelijker te maken indien jullie geen schrijf-inspiratie zouden hebben. Natuurlijk kan je ook een gepersonaliseerde tekst schrijven. Dat staat iedereen vrij uiteraard.

Alvast bedankt,

het WUCB team.

Noot: Onze noorderburen kunnen ook deze mail versturen!

11 reacties

 1. Bloemetje en/of een Bedankmail voor DML!
  Mooi oproep!

  Ik hoop dat iedereen (Belgen en Nederlanders) die bij DML onder behandeling is hieraan mee doet, want deze ME-vriendelijke arts/internist verdient het zeker om eens totaal in het zonnetje gezet te worden!

 2. oproepje wucb
  …dan zal hij toch eerst naar nederland moeten verhuizen 🙂 nee hoor, gekkigheid.

  maar ik heb nog een vraagje over het verstrekken van de consensus aan huisartsen: zou Kenny daar op dit moment al wel gecharmeerd van zijn?? Is het niet slim om hem dat juist te vragen? Ik heb er juist vandaag Bruce Carruthers over gemaild, enhoop op een beetje een snel antwoord. We moeten het panel ook niet in de wielen rijden, lijkt mij.

  Verder fantastische actie, natuurlijk! Kan ik ook met Belgische frankskes bijdragen, enigszins, reeds?

 3. Bedankje Kenny De Meirleir
  Niet met de actie eens. Artsen hebben een eed afgelegd om mensen te helpen zonder daar geld voor te kunnen eisen.
  Het salaris van een professor is erg hoog. Daarnaast ook nog (veel) geld verdienen met een privé-kliniek stuit mij tegen de borst. Bovendien zijn er velen die het verblijf en de medicatie niet zelf kunnen betalen, als ze al naar de kliniek kunnen komen. Conclusie: ik vind de actie emotioneel, niet rationeel, en overbodig. Het behoort bij zijn functie in het leven.
  Wel is lovenswaardig dat hij de verantwoordelijkheid neemt vanuit de afgelegde eed mensen zo veel mogelijk te helpen. Dat is zonder meer te kwalificeren als uitstekend! Veel artsen handelen niet naar de door hen afgelegde eed, zoals bijvoorbeeld professor Van der Meer en Bleijenberg in Nederland

 4. Reactie Roriclipper
  DML mag zeker als ME-vriendelijke arts/internist eens in het zonnetje gezet worden met een bedank mail of een bloemetje. En deze actie van het WUBC vraagt/eist helemaal geen geld voor DML, dat heb je misschien niet goed gelezen?

  Zelf ben ik niet in behandeling bij DML, maar hij is één van de artsen die respect verdient, omdat hij zijn nek durft uit te steken voor ME-patiënten.

  En jouw opmerkingen over het vele geld dat DML zou verdienen, is uit de lucht gegrepen en berust enkel op een aanname. DML heeft zijn carrière op het spel gezet door ME-patiënten te gaan helpen. Als je als arts/internist/wetenschapper/professor daarvoor kiest, lig je uit de gratie, is een mooie carrière voorbij, kun je enkel tegenwerking verwachten en word je onder een vergrootglas gelegd en gehouden.

  Datzelfde geldt ook voor ME-vriendelijke artsen/internisten in Nederland: niets geen glanzende carrières, prachtige woningen, dure auto’s, dure jachten, etc.

  GB, VdM en aanhangers, de “Nijmeegse Vermoeidheidsdeskundigen en Co.” met hun mis(be)handeling CGT en GET, zijn degenen met de glanzende carrières, dure jachten, dure auto’s, prachtige woningen, hoge ontvangen subsidie gelden (miljoenen Euro’s ) van Politiek Den Haag en VWS, die zij verdiend hebben over de ruggen van ME-patiënten.

 5. go wakeupcallbeweging!
  Prachtig initiatief!

  Het moet inderdaad “vermoeiend” 😉 zijn om te moeten opboksen tegen hardnekkige misvattingen, onterecht gesubsidieerde instanties/centra, jaloerse collega’s, onverschillige of tegenwerkende politiek. DML houdt dit bewonderenswaardig vol. En ik denk dat die wanhoop van patiënten toch ook niet evident is. Maar ook voor jullie: proficiat en bedankt. Jullie hebben sinds de mars op Brussel niet stilgezeten! Proficiat.

 6. goeiemorgen,

  Heel veel respect voor DML dat hij zo zijn nek voor ons uitsteekt.
  daar zijn er veel te weinig van
  hartelijk dank.
  ook voor de inzet van de mensen van WUC petje af.

  lieve groetjes
  petraroos

 7. oproepje wucb
  om terug te komen op mijn posting van 15 augustus: Bruce Carruthers heeft mij teruggemaild dat hij het heel erg zou toejuichen als we de ICC zoveel mogelijk onder de aandacht van zoveel mogelijk behandelaars zouden brengen.

  Pro-forma mededeling, denk ik 🙂

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
1
3
4
5
6
7
9
10
12
13
14
16
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
1
2
02 mei
02/05/2024    
15:00 - 22:00
ME/CFS Symposium Air date: Thursday, May 2, 2024, 9:00:00 AM Time displayed is Eastern Time, Washington DC Local iCalendar:  Add an upcoming event to your [...]
08 mei
08/05/2024    
21:30 - 23:45
Dr. Putrino and Dr. Wood will explain their ongoing research and the current study, which has high potential to generate new knowledge and to help [...]
11 mei
11/05/2024    
14:00 - 16:00
Save the date! Op zaterdag 11 mei plannen we een Millions Missing bewustmakingsactie in het centrum van Brussel van 14 tot 16 uur. De precieze [...]
15 mei
15/05/2024 - 16/05/2024    
Hele dag
Unite to fight 2024. De eerste en grootste door de community gedreven conferentie over ME/cvs en Long Covid. Gratis tickets voor online webinar, een tweedaagse [...]
17 mei
17/05/2024    
18:00 - 23:00
The PolyBio is Symposium: register now to hear updates on our LongCovid, ME/CFS and related chronic illness projects & clinical trials: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Od4HsQn-Thq87EreSse-6w#/registration
23 mei
23/05/2024    
14:00 - 16:00
Ben je statutair ambtenaar en vaak afwezig op het werk door ziekte? Dan kan, wanneer je zogenaamde ‘ziektedagen’ zijn opgebruikt, een ziektepensioen ter sprake komen. [...]
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
Events on 11/05/2024
Events on 15/05/2024
Events on 17/05/2024
Events on 29/05/2024
Datum/Tijd Evenement
23/05/2024
14:00 - 16:00
Infomoment: wat verandert er aan het ziektepensioen voor ambtenaren?
29/05/2024
16:00 - 18:00
Webinar: alles wat je altijd al wilde weten over EDS en HSD
03/06/2024
14:00 - 16:00
Pais op naar Den Haag!
Nieuwspoort, Den Haag
Recente Links