Bron:

| 5572 x gelezen

De Britse publicatie heeft geen impact op het XMRV onderzoek.

Reno, Nevada. In oktober 2009 publiceerde het Whittemore Peterson Institute samen met de Cleveland Clinic en het National Cancer Institute hun bevindingen in Science over de ontdekking van XMRV in het bloed van ME/CVS-patiënten. De testmethode die gevalideerd werd in verschillende labo’s  door gebruik te maken van verschillende positieve controlestalen, gebruikt een uniek proces dat uitgebreid ge-peer-reviewed werd alvorens gepubliceerd te worden en geeft de meest accuraat mogelijke resultaten.

De virus cultuurtest is dezelfde methode die gebruikt werd in de Science publicatie, en de enig wetenschappelijk gevalideerde methode om XMRV te vinden. Sommige labo’s, inclusief de recente studie gepubliceerd in het Verenigd Koninkrijk, hebben niet-gevalideerde PCR-testen gebruikt en volbloed PCR analyses. Op dit moment werd geen enkele PCR of volbloedanalyse gevalideerd om XMRV accuraat op te sporen, en is daarom geen geschikte manier om de aanwezigheid van het virus te bestuderen of te detecteren.

WPI heeft een licentie gegeven aan de laatste versie van de test aan het Viral Immune Pathways Diagnostic Laboratories (VIP Dx) in Reno, Nevada. De niet-exclusieve licentie laat patiënten en hun artsen toe toegang te hebben tot een betrouwbare diagnostische test. De nieuwe verfijnde test gebruikt een viruscultuur methode dat meer betrouwbare resultaten geeft in een test die zelfs minder kost voor de patiënt.

“Onze missie aan het WPI is om ziekte biomarkers te ontdekken en deze ontdekkingen te vertalen in accurate diagnoses en effectieve behandelingen voor patiënten.”, zei WPI stichter en voorzitter Annette Whittemore. “We blijven praten met andere klinische laboratoria, zowel nationaal als internationaal, om de test beschikbaar te maken voor een breder publiek.”

WPI onderzoekswetenschapper en co-auteur van de Science publicatie, Dr. Vincent Lombardi, geeft technische assistentie en overzicht van de VIP Dx testen. In ruil voor de niet-exclusieve licentie, zal het VIP Dx een honorarium betalen aan het WPI voor elke test die uitgevoerd wordt.

“De licentieovereenkomst is zo vormgegeven dat alle opbrengsten die VIP Dx genereert door de XMRV-tests, direct terugvloeien naar het WPI en zo het onderzoeksprogramma ondersteunen”, zei Whittemore.

Dr. Lombardi is een werknemer van het WPI, en heeft geen persoonlijke financiële belangen bij VIP Dx. Evenzo geeft de Whittemore familie het vertrouwen aan het VIP Dx om het WPI te ondersteunen. De beschikbaarheid van deze testen hebben een dramatische impact op de ME/CVS gemeenschap. Deze testen laten labo’s met een licentie toe om antwoorden te zoeken op belangrijke vragen over de XMRV incidentie bij ziekten en de prevalentie in de wereld. Het WPI hoopt dat dit toekomstig XMRV onderzoek zal genereren. “Het drijvende doel van het instituut gaat verder om het onderzoek te vertalen in betekenisvolle resultaten voor de patiënten,” legde Whittemore uit.

Het is nog altijd onbekend hoe precies XMRV een impact heeft op mensen. Wetenschappers die de mogelijke vertakkingen van menselijke besmetting met retrovirussen begrijpen, nemen de XMRV studie ernstig. WPI onderzoekers samen met veel andere wetenschappers van over de hele wereld zijn actief betrokken om vooruitgang te boeken in dit onderzoeksdomein.


(c) Vertaling door Zuiderzon, ME-Gids.net van “WPI announces availability of updated XMRV testing” (14 januari 2010)

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links