Bron:

| 9018 x gelezen

De steungroep ME en arbeidsongeschiktheid heeft inmiddels vier zaken waarbij het UWV in Hengelo landelijke protocollen negeert over het Chronische vermoeidheidssyndroom.

In de de tweede kamer zijn vragen gesteld aan de minister over de kwestie.

Lees het volledige artikel in De Twentsche Courant Tubantia

Samenvatting:

Kamerleden willen van de minister van Volksgezondheid weten of het klopt dat het UWV zich niets aantrekt van de door de Gezondheidsraad opgestelde keuringsprotocollen voor mensen die lijden aan ME/CVS.

De zaak kwam aan het rollen door een Almelose die de diagnose ME kreeg van haar huisarts en neuroloog en ze als gevolg daarvan niet meer kan werken. De verzekeringsarts in Hengelo verklaarde haar echter arbeidsongeschikt onder het mom dat ze maar beter haar best moet doen. N.a.v. deze zaak kwamen veel meer gelijkaardige zaken aan het licht.

Het UWV is nochtans verplicht gebruik te maken van het speciaal opgesteld keuringsprotocol voor ME/CVS. Maar volgens het UWV Hengelo zou dit keuringsprotocol strijdig zijn met de wetgeving en jurisprudentie.

De Steungroep repliceert hierop dat het juist de UWV-artsen zijn die in strijd met de wet handelen. De Steungroep heeft trouwens sterk de indruk dat veel verzekeringsartsen het chronisch vermoeidheidssyndroom niet serieus nemen, ondanks het feit dat het door dezelfde Gezondheidsraad is erkend als ‘een ernstig invaliderende aandoening’.

_____________________

Zie ook eerder verschenen artikel:

“Te ziek voor strijd tegen de bureaucratie”

Twentsche Courant Tubantia, 16 maart 2008

Klik hier

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links