Bron:

| 6466 x gelezen

Dr. A. Martin Lerner

Treatment Center for CFS

Persbericht

Beverly Hills – 20 maart 2012 Er zijn nu nieuwe richtlijnen voor de diagnose en behandeling van ME/CVS voor artsen en patiënten online beschikbaar voor het publiek. ME/CVS, een slecht begrepen ziekte treft maar liefst 4 miljoen mensen in de VS alleen, waarvan er naar schatting door de CDC een kwart geïnvalideerd zijn. ME/CVS treft meer Amerikanen dan AIDS, lonkanker en borstkanker samen, maar heeft maar weinig behandelingsmogelijkheden of hulpmiddelen voor patiënten en er is nog minder geld beschikbaar voor onderzoek door wetenschappers. Dr. A. Martin Lerner, een gerespecteerd specialist in infectieziekten en onderzoeker van het Treatment Center for CFS in Beverly Hills, MI, heeft een  video presentatie online beschikbaar gemaakt van zijn diagnose en behandelingsprotocol, een digitaal bestand van het desbetreffende gepresenteerde document en een behandelingsgids voor ME/CVS. Ze zijn allemaal beschikbaar op zijn website, op www.treatmentcenterforcfs.com/video.

Op de vraag waarom hij een video en bijkomende documenten rond zijn ME/CVS protocol gemaakt heeft, antwoordde hij: “Ik heb besloten om de diagnose en behandeling van ME/CVS met zijn wetenschap op te nemen voor zowel artsen als patiënten. Er was nood aan informatie dat makkelijk te volgen was voor beide gemeenschappen, duidelijk uitgestippeld voor educatief gebruik en om te implementeren.”

Lerner zelf was geplaagd door ME/CVS. Hij was zijn eerste eigen patiënt. Sindsdien heeft hij honderden getroffen patiënten gezien. Door de jaren heen en door middel van veel onderzoek heeft hij een protocol ontworpen dat hij vandaag de dag gebruikt – met inbegrip van de behandeling van het Epstein Barr Virus, het Cytomegalovirus, en het Humaan Herpesvirus 6, alleen of in combinatie door het gebruik van antivirale geneesmiddelen. In de afgelopen jaren werd er steeds meer gesproken over zijn succesvol protocol, grotendeel door de publicatie van zijn meest recente case studie. Hij publiceerde zijn succesvolle resultaten van de behandeling van 142 ME/CVS-patiënten over 6 jaar.

Een gebrek aan beschikbare ME/CVS geletterde artsen voor ME/CVS-patiënten is algemeen bekend binnen deze hechte gemeenschap. Het is dus algemeen begrepen dat deze patiënten zelf de rol op zich nemen om hun artsen voor te lichten over hun eigen ziekte. Het kwam het Treatment Center for CFS ter aandacht dat patiënten Lerner’s gepubliceerd onderzoek en case studies uitprintten en dit als hulpbron meebrachten naar de afspraak met hun arts; waarbij ze hun arts vroegen om het Lerner protocol te volgen. Lerners meest recente gedeelde set van diagnostische en behandelingshulpmiddelen is een knipoog voor deze praktijk. Het is een set van richtlijnen dat de patiënt kan delen met zijn behandelend geneesheer en de behandelend geneesheer kan het toevoegen aan zijn diagnose en behandelingsarsenaal.

Tracy Waechter, voormalig medisch zorgverlener, klimmer en community vrijwilliger, nu huisgebonden door ME/CVS deelde, “Ik heb het geluk een lokale arts te hebben die de diagnose van ME/CVS ondersteunt. Hij is niet iemand die veel zal proberen buiten de lijntjes, maar hij is geïnteresseerd in onderzoeksgebaseerde geneeskunde. Ik gaf hem onlangs het uitstekende onderzoek van Lerner over het gebruik van antiviralen. Ik heb grote waardering en bewondering voor artsen zoals Dr. Lerner die zich inzetten voor deze achtergestelde patiëntengroep, en patiënten zoals ik voorzien met behandelopties.”

Een andere veel voorkomende bezorgdheid binnen de ME/CVS gemeenschap heeft betrekking op de veiligheid van patiënten. Antivirale geneesmiddelen die vaak gebruikt worden, zijn veilig als ze adequaat opgevolgd worden, maar moeten dus gemonitord worden. Het delen van deze diagnose en protocol richtlijnen geven een andere mogelijkheid om de behandelend artsen en hun patiënten eraan te herinneren hoe belangrijk het is om nauwlettend toe te zien op het behandelingsproces.

“Nauwe opvolging van de verantwoordelijke geneesheer is absoluut noodzakelijk. Wanneer het protocol gevolgd wordt, mag men GEEN afwijkingen toelaten die kunnen voorkomen, aan lever en nieren bijvoorbeeld, zoals blijkt uit mijn onderzoeks- en richtlijnen”, zegt Lerner. “Maar met veel zorg zijn de resultaten levensreddend, en regelmatig keren ME/CVS-patiënten terug naar een normaal leven.”

Het is met deze hoop voor alle ME/CVS-patiënten, dat Dr. Lerner zijn werk verder zet. Op zijn 82-jarige leeftijd blijft Lerner zijn patiënten 5 dagen per week zien, en publiceert hij baanbrekend onderzoek. Onlangs was zijn werk te zien in een poster presentatie op de jaarlijkse International Association for CFS/ME Conference in Ottawa, Canada.

Op de vraag wat de toekomst brengt, antwoordde Lerner, “Ons onderzoekswerk gaat voort! Alle werk in de video is bevestigd door herhaalde replicatie in de afgelopen jaren.” Daarna zei hij “Ik ben hoopvol, in het belang van de patiënten evenals toekomstig onderzoek, dat de wetenschap van ME/CVS binnenkort geaccepteerd kan worden door het algemeen wetenschappelijk begrijpen van virale infectie.”

De ME/CVS patiënten- en artsengemeenschap deelt dit enthousiasme en hoop. In de tussentijd, door de inzet van Lerner om zijn bevindingen te delen, hebben ze nog een paar diagnose- en behandelingshulpmiddelen binnen handbereik.

Over Myalgische Encefalomyelitis / Chronisch Vermoeidheidssyndroom (ME/CVS)

Myalgische Encefalomyelitis / Chronisch Vermoeidheidssyndroom ME/CVS, ook Chronisch Vermoeidheids en Immuun Disfunctie (CFIDS), Myalgische Encefalomyelitis (ME) of Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS), treft meer dan vier miljoen mensen in de VS alleen, waarvan er naar schatting door de CDC een kwart geïnvalideerd zijn. ME/CVS treft meer Amerikanen dan AIDS, lonkanker en borstkanker samen. Onderzoek door de National Chronic Fatigue foundation vond dat CVS-patiënten gemiddeld 20 jaar eerder sterven dan de gemiddelde Amerikaan. Het is een multisysteemziekte met invloed op de cardiovasculaire, immuun- en centrale zenuwstelsel systemen. Het meest gepubliceerde symptoom van de ziekte is de verlammende vermoeidheid, waarbij de meeste patiënten enkele minuten tot uren per dag bedlegerig zijn. Op het blote oog kunnen deze patiënten er gezond uitzien, omwille van de “onzichtbare” aard van de symptomen, wat vaak voor verwarring zorgt ten aanzien van zijn legitimiteit.

Over Dr. A. Martin Lerner

Dr. A. Martin Lerner heeft het Treatment Center for Chronic Fatigue Syndrome in Beverly Hills, Michigan, opgericht. Een specialist infectieziekten die ooit geplaagd was door ME/CVS heeft zich de afgelopen 25 jaar bezig gehouden met de diagnose en behandeling van CVS voor patiënten over de hele wereld. In de laatste 50 jaar heeft Dr. Lerner meer dan 200 peer reviewed publicaties geschreven over veel domeinen in de infectieziekten en virologie.

Sleutelwoorden: ME/CVS Behandelingsrichtlijnen, ME/CVS diagnose richtlijnen, chronisch vermoeidheidssyndroom, CVS, chronisch vermoeidheids- en immuundisfunctie syndroom, CFIDS, myalgische encephalomyelitis, ME, Energy Index Point Score, EIPS, Dr. A. Martin Lerner, Dr. A. Martin Lerner Treatment Center for CFS, Treatment Center for CFS, Valcyte, Valtrex, Zelitrex, Antiviraal, Lyme, ziekte van Lyme, medische doorbraak.  

© Vertaling ME-gids.net van “Diagnostic and Treatment Resource Guide for Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome Available Online” (Dr. Martin Lerner, Treatment Center for CFS, 20 maart 2012)

Aandachtspunt ivm ME en Lyme in de richtlijnen.

Dr. Lerner maakt gewag van ME en mogelijke co-infecties met een diagnose van de ziekte van Lyme. Met andere woorden, hij stelt dat ME (kenmerk: PEM) de ziekte van Lyme en co-infecties niet uit sluit.

Download de ME/CVS behandelingsrichtlijnen voor artsen

Eén reactie

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
1
3
4
5
6
7
9
10
12
13
14
16
18
19
20
21
22
24
25
26
27
28
30
31
1
2
02 mei
02/05/2024    
15:00 - 22:00
ME/CFS Symposium Air date: Thursday, May 2, 2024, 9:00:00 AM Time displayed is Eastern Time, Washington DC Local iCalendar:  Add an upcoming event to your [...]
08 mei
08/05/2024    
21:30 - 23:45
Dr. Putrino and Dr. Wood will explain their ongoing research and the current study, which has high potential to generate new knowledge and to help [...]
11 mei
11/05/2024    
14:00 - 16:00
Save the date! Op zaterdag 11 mei plannen we een Millions Missing bewustmakingsactie in het centrum van Brussel van 14 tot 16 uur. De precieze [...]
15 mei
15/05/2024 - 16/05/2024    
Hele dag
Unite to fight 2024. De eerste en grootste door de community gedreven conferentie over ME/cvs en Long Covid. Gratis tickets voor online webinar, een tweedaagse [...]
17 mei
17/05/2024    
18:00 - 23:00
The PolyBio is Symposium: register now to hear updates on our LongCovid, ME/CFS and related chronic illness projects & clinical trials: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_Od4HsQn-Thq87EreSse-6w#/registration
23 mei
23/05/2024    
14:00 - 16:00
Ben je statutair ambtenaar en vaak afwezig op het werk door ziekte? Dan kan, wanneer je zogenaamde ‘ziektedagen’ zijn opgebruikt, een ziektepensioen ter sprake komen. [...]
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
Events on 11/05/2024
Events on 15/05/2024
Events on 17/05/2024
Events on 29/05/2024
Datum/Tijd Evenement
23/05/2024
14:00 - 16:00
Infomoment: wat verandert er aan het ziektepensioen voor ambtenaren?
29/05/2024
16:00 - 18:00
Webinar: alles wat je altijd al wilde weten over EDS en HSD
03/06/2024
14:00 - 16:00
Pais op naar Den Haag!
Nieuwspoort, Den Haag
Recente Links