Bron:

| 5131 x gelezen

Eerste nieuws over het symposium op 12 augustus van het OMF – End ME/cfs Project

Ron Davis krijgt staande ovatie! (wat zelden voorkomt bij een wetenschappelijke voordracht!)

12 augustus was in het teken van het Community Symposium van de Open Medicine Foudnation over de moleculaire basis van ME/CVS aan de universiteit van Stanford een grandioze dag.

De ruimte gonsde van de positieve energie. De voordrachten van de onderzoekers waren ongelooflijk en gaven blijk van een diep inzicht in deze ziekte. Vermaarde wetenschappers van over heel de wereld namen deel en onthulden vanuit verwante onderzoeksgebieden belangwekkende nieuwe inzichten in ME/CVS research. Er was tijdens de pauzes, de lunch en de avondreceptie volop interactie tussen deelnemende patiënten, zorgverleners, clinici en andere researchers en deze wetenschappers, en er heersten zóveel opwinding en optimisme in de ruimte.

Hier wat hoogtepunten van deze grandioze bijeenkomst (blijf afgestemd voor meer!):

  • Er werd aanvullend omvangrijk bewijs gepresenteerd dat ME/CVS een moleculaire ziekte is (een nieuwe nagel aan de PACE-doodskist!)
  • Experts in metabolisme, immunologie, genomica, neurofysiologie, elektronica en bio-informatica verstrekten data.
  • We kregen innovatieve manieren te horen om nieuwe pijnstillers te ontdekken en waren getuige van een vloeiend bewijs van een duidelijke verbinding tussen het immuunsysteem en de hersenen.
  • De wetenschappers besloten als een Werkgroep door te gaan, en plannen al velerlei nieuwe manieren van samenwerking om vooruitgang te vereenvoudigen en te versnellen.
  • Nobelprijswinnaar Mario Capecchi gaf aan hoe belangrijk patiëntenparticipatie is bij de studie naar élke ziekte, en hoe diep hij onder de indruk was van de mate waarin ME/CVS patiënten daaraan deelnemen!
  • In de afsluitende opmerkingen van Ron Davis maakte hij heel duidelijk dat financiering het meeste mist. Hij beschreef ME/CVS als ‘een afgrijselijk ondergesubsidieerde ziekte’. Ondanks de beperkte financiële middelen is er al indrukwekkende vooruitgang geboekt, maar het is duidelijk dat er meer financiering nodig is om dit mysterie te ontrafelen en spoedig behandelingen en een geneeswijze te vinden.

We hebben jullie hulp om de gang van zaken te versnellen hard nodig!

Elke Donatie van Elke Omvang Brengt Ons Dichter Bij Een Geneeswijze.

De wereld rekent op samenwerkende briljante onderzoekers om een einde te maken aan ME/CVS.

Als het ooit in je opgekomen is om aan ons End ME/CVS project te doneren, IS NU HET MOMENT DAAR!

We moeten het momentum gaande houden als hefboom voor de zich uitbreidende belangstelling voor het vinden van een genezing.

Heel veel dank voor het schenken wat je vandaag kúnt schenken.

Met vriendelijke groet,Linda Tannenbaum

CEO/voorzitter

 

PS stuur dit bericht alsjeblieft door naar familie en vrienden. Moedig ze aan samen met jou OMF-research naar behandelingen en een genezing te steunen.

 

Voor meer informatie: www.omf.ng. Contacteer ons: info@omf.ngo. Registreer voor onze nieuwsbrief. Volg ons op Twitter. Like ons op Facebook. Doneer om onderzoek te steunen.

Vertaling: ME Centraal

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links