Bron:

12ME en ME Vereniging

| 6437 x gelezen

‘Run for ME/CVS’ is uitgedraaid op een klinkend succes! Dankzij gulle sponsors werd zo’n 2000 euro opgehaald voor de strijd tegen ME/CVS (de teller loopt nog). De actie bereikte de lokale pers en zorgde voor een uitgebreid artikel in Primo Magazine over de ernst van ME/CVS en nood aan wetenschappelijk onderzoek. Op 27 oktober, de dag van de marathon van Gent, brachten onze lopers één voor één een knalprestatie.

Jens Acke

12ME has 256 members. 12ME wil met een positief verhaal de ernst en problematiek van ME/cvs onder de aandacht brengen. Daarbij richten we ons in de…

De actie begon met een gewaagd voornemen van Jens Acke. Aangezien inspanningsintolerantie een typerend kenmerk is bij ME/CVS, besloot Jens de marathon van Gent te lopen om zo de ziekte onder de aandacht te brengen en patiënten een hart onder de riem te steken. De actie kon vrij gesponsord worden en bij 1 of 2 euro per kilometer was er een begeerd plekje op het loopshirt te verdienen. Jens liep in de eerste plaats voor zijn vrouw en ME/CVS-patiënte Dascha, maar de marathon betekende ook een persoonlijke heropstanding. Na een levensgevaarlijke val met de fiets hoopte hij zijn passie voor hardlopen terug op te kunnen nemen.

Run for ME/CVS werd door verschillende nieuwsmedia opgepikt zoals De Gensche Gazette, NUUS, Present in Gent en het Nieuwsblad. In een interview met Primo Magazine vertelde Jens uitgebreid over de ernst van ME/CVS en de nood aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte. 

‘Dit is een eerbetoon aan haar moed en inzet’ Jens Acke loopt marathon voor zijn vrouw en CVS/ME-patiënte Dascha

Hij is een van de deelnemers van de Marathon van Gent en daarmee wil Jens Acke (41), net als andere lopers, aandacht vragen voor patiënten die lijden aan het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS), iets wat men tegenwoordig betitelt als Myalgische Encefalomyelitis (ME).

“Moest men morgen aankondigen dat er geen onderzoek meer wordt gedaan naar pakweg kanker, men zou meteen de straat optrekken. En terecht. Maar aan CVS/ME wordt zo goed als niets gedaan.” – Jens Acke, Primo Magazine.

Uiteindelijk wist Jens de marathon, na een heroïsche uitputtingsslag, succesvol te beëindigen. Met de 12ME-vlag op zijn rug gebonden, doorkruiste hij de volledige 42 kilometer rond Gent. Dat de vlag verscheidene malen aan een boom of struik bleef hangen, hield hem niet tegen! Gelukkig waren medelopers Ronny Van Poucken en Kurt De Rijcke daar om Jens te begeleiden en de vlag tijdens de laatste kilometers over te nemen.

Een andere 12ME-loper, Willem Tack, wist de marathon in een toptijd af te ronden. Minder dan drie uur had hij nodig om de aankomst te bereiken, goed voor een 21ste plaats in de eindafrekening. Willem liep de marathon voor zijn broer Michiel, die al meer dan 10 jaar aan ME/CVS lijdt.

In de namiddag was het dan de beurt aan Dries Hubrechts, de schoonbroer van Michiel. Zonder voorbereiding wist hij – tot ieders verbazing – vlot de halve marathon uit te lopen. Op het einde kon hij zelfs nog een prestigespurtje inzetten. De volgende dag waren spierkrampen zijn deel, maar voor het goede doel nam hij dat er graag bij (denken we toch).

Als afsluiter willen we graag onze vele sponsors nog eens vermelden en bedanken. Dankzij jullie steun werd deze actie een groot succes! Ook dank aan de ME-vereniging voor de logistieke ondersteuning en hulp bij het inzamelen van fondsen.

Info Service Belgium, VD William en de Kluivers, ELVP Service,Auteur Kolma, Doornroosjesblog, Els., Juweelidee, Fred en Breakfast, Elke en Ibo, Dries en Laurens, Frank en Kitty, Anne, Musti, A-team, Tijn en Lizzy, Floki en Swona, Annick en Dascha, Cafe den Obus, AD Delhaize Nederename, Juwelier Vandevelde, Frituur het blauw kot, Logopedie Louise Ghys, Atelier Tack, Taverne New Castle, Lowie, Stefaan, Marc, Marie-Paule, Patrick, Pieter, Leni, Donald, Frederik en Godelieve, Frank, Stijn, Goedele en Jan, Sofie, Dirk, Greta en Ronny, Geert, Leon, Henriette en Gilles, Mireille en Frank, Stiene en Martin, Filip, Van De Casseye, Hilde, Steven en Veerle, Piet en Frank en Marijke.

Hartelijk bedankt voor jullie steun!


Lees ook

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
20
21
22
23
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
03 apr
03/04/2024 - 04/04/2024    
Hele dag
The 1st International Conference on Clinical and Scientific Advances in ME/CFS and Long COVID aims to raise awareness, clarify misconceptions, promote understanding, and stimulate discussion among healthcare [...]
16 apr
16/04/2024    
15:30 - 16:45
16 april 2024 Tijdens dit webinar vertellen we u meer over lopend onderzoek naar ME/CVS. Ook blikken we vooruit op het vervolg van het onderzoeksprogramma [...]
19 apr
19/04/2024    
00:00
Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de 1ste Nederlandse Long COVID Dag die plaats zal vinden in Amersfoort op vrijdag 19 april 2024. Wij bieden op deze belangrijke [...]
24 apr
24/04/2024    
09:30 - 12:00
Dr. Putrino and Dr. Wood will explain their ongoing research and the current study, which has high potential to generate new knowledge and to help [...]
Events on 16/04/2024
Events on 19/04/2024
Recente Links