Bron:

| 7631 x gelezen

Ziekenzorg CM realiseert, in samenwerking met Maandacht, het liedjesprogramma ‘Schreeuw het uit’. In ‘Schreeuw het uit’ zingen chronisch zieke mensen (o.a. CVS-patiënt en fibromyalgiepatiënt) hun verhaal en brengen zij eigen nummers en covers, maar allemaal met als thema ziek-zijn, pijn, onmacht, verlies maar ook over kracht, heling, hoop en troost.

Het wordt een programma met liedjes over alle emoties die ziek-zijn met zich meebrengt. Een afwisseling van tedere liedjes, maar ook van liederen met humor, nummers die een aanklacht zijn, die de woede en frustratie verwoorden of die getuigen van de kracht van lotgenoten.

Zieke mensen schreeuwen het uit, zodat iedereen het kan horen!!

De chronisch zieke artiesten worden bijgestaan door professionele zangers en een live band. Samen maken zij een liedjesprogramma van ongeveer 1,5 uur, dat tussen december 2006 en mei 2007 op tournee gaat door Vlaanderen.

Agenda

Om de lijst met data van concerten te raadplegen, klik hier.

U kunt telefonisch tickets bestellen op 02/246.47.73

Voorstelling aantal bandleden

Heidi Vervloesem uit Baal/Tremelo

Ik ben een 31-jarige CVS-patiënt die het ‘ziek-zijn’ al verschillende jaren trotseert.

Ondanks het aanslepende karakter van deze ziekte bekijk ik elke dag als een bron vol mogelijkheden en kansen die me dichter kunnen brengen bij genezing en andere doelen.

Ik vind veel steun bij familie en vrienden die me keer op keer helpen om, ondanks alle beperkingen, zoveel mogelijk uit het leven te halen.

Creativiteit en muzikaliteit beheersen een groot deel van mijn leven en vormen een belangrijke uitlaatklep voor frustraties en emoties. Ik ben geen professionele zangeres, maar heb wel via ‘klank- en stembeleving’ mijn stem leren kennen als een medium om mezelf te uiten.

Schreeuw het uit’ is voor mij een schitterende kans om even op de voorgrond te treden en duidelijk te maken dat zieke mensen veel meer zijn dan alleen maar ‘hun ziekte’.

Veerle Van der Smissen uit Edegem

Ik ben Veerle, ik ben getrouwd met een lieve man en ik heb 2 flinke dochters van 7 en 11 en een guitig zoontje van 3.

Sinds anderhalf jaar heb ik fibromyalgie. 3 jaar geleden na mijn laatste zwangerschap is het beginnen sluimeren en anderhalf jaar geleden ben ik moeten stoppen met werken omdat de pijnen en de vermoeidheid te sterk waren. Dankzij de vele mensen die mij steunen en mij proberen te begrijpen en door op een rustigere manier te leven, kon ik een stukje beter worden en is de vermoeidheid veel minder. Met de pijn moet ik nog dagelijks leren omgaan en is de zoektocht naar beter worden nog bezig.

Maar ik start in september hoopvol en met veel goede moed en motivatie terug met lesgeven. Ook hier kijk ik heel erg naar uit.

 

Ik zing heel graag, vroeger via muziekschool, jeugdzangkoor en familiefeestjes en nadien op school tijdens muzikale activiteiten en thuis met de kinderen omdat ook zij er zo van genieten. Met klarinet, harp en piano wordt er in de familie nog volop gemusiceerd.

Muziek beluisteren en zelf zingen gaven me tijdens mijn ziekteperiode thuis veel kracht wat ook belangrijk was om emotioneel terug sterker te worden.

Meedoen met het project ‘Schreeuw het uit’ is voor mij een uitdaging in een nieuwe muzikale wereld en een hoopvol perspectief om emoties en gevoelens op een positieve manier een plaats te geven en ze te delen met anderen.

Eén reactie

 1. Groeten aan Veerle
  Hoi Veerle,
  Ik zag in een folder van de CM een foto van de band ‘schreeuw het uit’ en ik herkende je meteen.
  Ik weet het nog: klarinetspelen, de vagebondjes en heel laat ‘s avonds door de Edegemse straten ronddwalen.
  Ik wist het niet van de fybromyalgie en ik wens je heel veel moed.
  Ik ben twee jaar geleden mijn eigen ‘eindigheid’ tegengekomen. Door een acute longembolie was ik er bijna niet meer. En het heeft heel lang geduurd voordat mijn longen terug genoeg zuurstof konden verwerken om mijn actieve persoon op de been te krijgen. Maar langzaam gaat ook. Dat heb ik met scha en schande moeten leren…
  groetjes,
  Annemie V.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
29 feb
29/02/2024    
16:00 - 17:00
Iets om naar uit te kijken! Donderdag 29 februari om 16.00 is de online boekpresentatie van 'Landziek' van Mariëlle Selser (Querido Fosfor). Meld je nu [...]
17 mrt
17/03/2024    
14:00 - 17:00
In het kort: wij zijn niet hersteld (Long COVID, ME/CVS, POTS,…) en willen o.a. terug een kwalitatief leven, goede zorg en biomedisch onderzoek. Om aandacht [...]
Events on 29/02/2024
Events on 17/03/2024
Datum/Tijd Evenement
17/03/2024
14:00 - 17:00
Ligbetoging Brussel Long Covid, ME/cvs, POTS
,
19/04/2024
00:00
Nederlandse Long COVID Dag 2024
Recente Links