Bron:

| 8675 x gelezen

Enige tijd geleden kon je op onze website al lezen over het hartverwarmende initiatief “Care For Us”. De vzw ondersteunt mensen die chronisch ziek zijn omdat die mensen echt wel hulp nodig hebben. Heel wat chronisch zieken kunnen de meest evidente dingen niet meer kopen en zitten ook finacieel in het sukkelstraatje. Alsof chronisch ziek zijn nog niet erg genoeg is. Gelukkig is er dus Care For Us, een vzw die chronisch zieken mensen ondersteunt waar nodig.

 

Shirine Irani, een ex-chronisch patiënte, heeft daarom een single geschreven voor de vzw, ingezongen met enkele bekende gezichten van televisieprogramma ‘The Voice Van Vlaanderen’. De opbrengst van de single gaat naar het kickoff-event van de vzw, namelijk een week gratis gezondheidsbehandelingen voor 50 chronisch zieken.

“Al ooit een videoclip gezien over chronische ziekte? Wij maakten er één! Na mijn eigen chronische ziekteperiode schreef ik een song over hoe hard en eenzaam het kan zijn en dat we gewoon wat medeleven en begrip vragen. 10 chronische patiënten deden mee (met ME/CVS, chronische Lyme, EDS, fibromyalgie, leaky gut, Addison, MS, Crohn,…en je kent er vast enkele via de fora, onderaan de videoclip staan hun namen). Zij verleenden hun stem voor de backing vocals en hun gezicht voor de videoclip. Ze namen elk met hun smartphone filmpjes over hun eigen leven als zieke op. Zowel hoe ze zich sterk houden en moedig verdergaan, maar ook wat er zich achter de coulissen afspeelt. De vermoeidheid, eenzaamheid, de eindeloze facturen… Blijkbaar is het een confronterend filmpje geworden. Maar vooral ook bijzonder herkenbaar, ontroerend ook.

Chronische ziekte, je weet wat pas wat een last en een hel het is als je het meemaakt…

Shirine, Yass, Axeela & Eva Jacobs + patients – CARE FOR US

Deel dit filmpje om je omgeving duidelijk te maken wat je doormaakt! En weet: je bent niet alleen!!

Shirine Irani

Met de single probeert de vzw niet alleen meer naamsbekendheid te krijgen maar ook de opbrengst ervan gaat naar de non-profit organisatie. We hopen dat jullie de single downloaden. U helpt er een fantastisch goed doel mee vooruit. Download hier de single .


Lees ook:

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links