Bron:

| 3982 x gelezen

Michael VanElzakker, Massachusetts General Hospital

Over de campagne

Myalgische encefalomyelitis (chronisch vermoeidheidssyndroom) vertegenwoordigt een uitdagende kruising tussen immunologie, neurologie, endocrinologie, en andere domeinen. Het onderzoeken van dergelijke brede en complexe aandoening vereist toegang tot technologie, instrumenten en methoden die niet beschikbaar zijn in de gemiddelde dokterspraktijk.

Het Martinos Center for Biomedical Imaging in Boston is een van ’s werelds grootste onderzoekscentra. Deze unieke faciliteit realiseert consequent onderzoek met een hoge impact grotendeels dankzij een zeer collaboratieve organisatie en cultuur. Klinische onderzoekers zoals neurowetenschappers, neurologen en immunologen kunnen de grenzen van hun vakgebied verleggen omdat ze samenwerken met bio-ingenieurs, radiologen, en fysici met expertise in beeldvormingstechnologie. Dus hebben we de mogelijkheid om antwoord te geven op uitdagende onderzoeksvragen dankzij de vooruitgang in de technologie die op onze eigen campus plaatsvindt.

Dr. Michael VanElzakker is een onderzoeker aan het Martinos Center, verbonden aan het Massachusetts General Hospital, de Harvard Medical School en de Tufts University. Hij heeft een achtergrond in neuro-endocrinologie en klinische neurowetenschap en staat bekend om een invloedrijke hypothese van ME(cvs) die zich concentreert op het kruispunt tussen het zenuwstelsel en het immuunsysteem.

Ons lopende onderzoeksprogramma omvat drie projecten:

  1. Scannen van neuro-inflammatie
  2. Scannen voor en na een inspanning
  3. Richten op cellulaire activiteit in de nucleus tractus solitarii

Uw bijdrage zal deze studies financieren. Elk beantwoordt nieuwe vragen op nieuwe manieren, en verduidelijkt de mechanismen van ME(cvs)-pathologie.


Michael VanElzakker: We zamelen fondsen in voor hersenscans bij ME-patiënten met behulp van een dubbele MRI-PET-machine. Dit zal ons toelaten te kijken naar glia-activatie (neuro-inflammatie) in de hersenstam. Deze scans kosten bijna 6000$ elk (inclusief indirecte kosten).

Michael VanElzakker on Twitter

We’re raising funds to pay for #MEcfs brain scanning in a dual MR-PET machine using the [11C]-PBR28 ligand. This will let us look for glial activation (neuroinflammation) in brainstem. These scans cost $5,980 each (incl. indirects). https://t.co/0IuvAgxnzj


Vertaling ME-gids.


Lees ook

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links