Bron:

| 2190 x gelezen

 

Maybe truly sick, nevertheless? My way to a solution: a chronic complex complaint clinic 

Dr. Annemie Uyttesrprot werd uitgenodigd om een lezing te geven voor TEDx in Leuven op 17 november 2016. Dit was voor haar ver buiten haar comfortzone daar ze deze voordracht niet in haar moedertaal maar in het Engels diende te geven, maar ook omdat ze omwille van cvs regelmatig last heeft van concentratie- en woordvindingsproblemen. 

Maar toch ging ze de uitdaging aan.

Als arts, neuropyschiater, heeft Dr. Uyttersprot zich gespecialiseerd in het medisch behandelen van cvs-patiënten en patiënten met gelijkaardige aandoeningen. Deze worden door haar collega’s,  gezondheidszorg en het RIZIV nog steeds gezien als psychisch en nog altijd is de gangbare behandeling cognitieve gedragstherapie en graduele oefentherapie.  

Mensen met chronische vage klachten zien meestal vele artsen om een oplossing, een behandeling te vinden voor hun klachten… maar zij worden van het kastje naar de muur gestuurd. Dit omdat enerzijds de klachten als psychisch worden afgedaan en anderzijds omdat de dokters enkel kijken naar “hun domein”, hun specialisatie.  Patiënten met chronische klachten hebben een algemene aanpak nodig, hun klachten passen niet in één specialisatieveld. Haar oplossing hiervoor het oprichten van een “chronisch complexe klachten kliniek”.  Daarover heeft ze het in haar lezing.

Hier kan je haar volledige lezing bekijken (Engels) :

Why don’t we take a more holistic view towards our health? | Annemie Uyttersprot | TEDxLeuven
 

https://www.youtube.com/watch?v=-TaNnDiN1xc

Eén reactie

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links