Bron:

| 10096 x gelezen

“Voices from the Shadows” is een baanbrekende gebeurtenis. In een meeslepende en intense 1u durende documentaire kunnen deze verborgen stemmen eindelijk gehoord worden. Getuigen ondersteund door professionals komen aan het woord. Dit zijn de verhalen van leven en dood en hoewel moeilijk te geloven in deze tijd, ze zijn waar: ze zijn gebeurd.

Een meewarige en ontroerende uiteenzetting, die getuigt van de verwoestende gevolgen van psychiatrische vooroordelen en medische onwetendheid over een van de meest voorkomende ziektes van de 21e eeuw.

Stemmen vanuit de Schaduwen.

Vertaling aangeleverd door Rob Wijbenga.

De trailer met Nederlandse ondertiteling kunt u hieronder bekijken:

http://www.youtube.com/watch?v=qs88lwR7x28

Voices from the Shadows is de belangrijkste en opmerkelijkste film over pediatrische ME die ooit gemaakt is. –  Prof. Leonard Jason

De film is ontstaan uit wanhoop, gemaakt door de moeder en broer van een ernstige ME-patiënt. Het is een onafhankelijk en zelf gefinancierd project. Medewerkers aan de film hebben bijgedragen en deelgenomen door geïnterviewd te worden, en door hen toe te laten hun documentairemateriaal te gebruiken en door feedback en goedkeuring te geven in elke fase. 

Ik denk dat de film krachtig was en het zou eigenlijk deel moeten uitmaken van het medische curriculum in de medische faculteiten … (het) toont hoe medische arrogantie in combinatie met een enge visie mbt kennis enorm giftig kan zijn en meer leed kan toebrengen aan een groep patiënten die al zeer erg lijden. – Dr Montoya – Stanford Medical School.

DVD’s te koop

http://voicesfromtheshadowsfilm.co.uk/ 

Engelstalige DVD’s zijn reeds te koop voor Europa.

Naar verluidt is het de bedoeling dat er ook DVD’s beschikbaar worden met Nederlandse ondertiteling. Van zodra wij hierover meer weten, zullen wij dit kenbaar maken:

Update februari 2013:

Verkoopaankondiging voor NL en B van de ME-documentaire ‘Stemmen vanuit de Schaduwen’

DVD’s van Voices from the Shadows voor persoonlijk gebruik

Deze DVD’s zijn verkrijgbaar tegen een minimale kost voor personen om te kopen voor zichzelf, hun vrienden en familie en om aan hun (huis)arts, specialist en paramedici te geven om privé te bekijken. Deze omvatten geen publieke uitzendrechten om te bekijken (of lenen) in bibs, bijeenkomsten in gemeenschapscentra, universiteiten of andere instituten. Voor deze toepassingen kunt u de educatieve DVD’s kopen.

Aankoop in Europa

Voices from the Shadows (8.50€ plus een vast bedrag van 2.50€ voor verpakking en verzending voor een willekeurig aantal DVD’s)

Koop aan

Educatieve DVD’s (ook beschikbaar op Blu-Ray) van Voices from the Shadows

Deze omvatten openbare uitzendrechten. Deze dienen aangekocht te worden voor andere toepassingen dan individueel gebruik, bv. voor gebruik in bibliotheken, vertoningen op conferenties, gebruik binnen een onderwijsinstelling, trainingen voor professionals, vertoningen  voor ME-groepen etc. Gelieve de mensen achter Voices from the Shadows eerst te contacteren over uw plannen. Want zij willen graag een lijst van al deze vertoningen op hun website plaatsen.

Let op: dit bevat niet het recht om toegangsgeld te vragen of de film te gebruiken als fondsenwerving. Gelieve contact met hen op te nemen als u dit wenst te doen, omdat ze graag willen dat fondsen gedoneerd worden aan geschikt biomedisch onderzoek.

Aankoop in Europa

Voices from the Shadows DVD met Educatie Licentie (36€ + 2.5€ verzendingskosten)

Koop aan

Voices from the Shadows BLU-RAY DVD met Educatie Licentie (48€ + 2.5€ verzendingskosten)

Koop aan

De film kan ook wereldwijd online bekeken worden via mubi: http://mubi.com/films/voices-from-the-shadows (2.99€)

De naakte waarheid over ME/CVS – Prof. Malcolm Hooper

Voices from the Shadows is een aangrijpende documentaire, die de realiteit van mensen met ernstige ME/CVS en hun verzorgers onthult… We hopen dat dit soort initiatieven helpt om een herziening van de vooroordelen over ME/CVS bij gezondheisonderzoekers en professionals te bevorderen, en om hernieuwde belangstelling te brengen voor onderzoek in dit domein, in het bijzonder in het licht van het groeiend biomedisch bewijs in het onderzoek naar ME/CVS. –  Dr Eliana Lacerda –  CFS/ME Observatory at the London School of Hygiene & Tropical Medicine

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links