Bron:

| 7061 x gelezen

De bekroonde documentaire over ME/CVS, Unrest, trok op 23 maart 2018 in Leuven een 150-tal geïnteresseerden op het Docville Filmfestival. Een 50-tal personen woonden na de voorstelling het Docville+ panelgesprek bij met betrekking tot de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Myalgische Encephalomyelitis.

Verzekeringsarts/jurist Dhr. Jim Faas (NL) had het over de onregelmatigheden bij de PACE-studie en het nieuwe adviesrapport over ME/CVS van de Nederlandse gezondheidsraad.

Professor Emeritus Dr. Frank Comhaire (endocrinoloog UGent) gaf een uiteenzetting over de pathofysiologie van CVS, primaire versus secundaire CVS en de piste omtrent de verstoring van het pyruvaat dehydrogenase enzym en de mogelijke behandeling ervan.

Gunther De Bock (bestuur Wake Up Call Beweging, WUCB) sprak over de conceptuele benadering van CVS, historische ontwikkelingen, de opmars van het biomedisch onderzoek en de moeizame dialoog tussen patiënten en overheid.

Nadien was er ruimschoots gelegenheid tot vraagstelling door het publiek aan de gastsprekers. De avond werd afgerond omstreeks 23u30.

De WUCB wenst Docville van harte te bedanken voor de organisatie en de fijne samenwerking, alsook voor de fijne attentie!

Bijzondere dank gaat uit naar gastsprekers Dhr. Jim Faas en Prof. Frank Comhaire voor hun belangrijke bijdrage aan deze avond!

Noot: artsen noch studenten geneeskunde waren aanwezig, behalve Prof. Greta Moorkens, diensthoofd van het referentiecentrum UZA, die wij bij toeval zelf opmerkten achteraan in de zaal, en die tijdens het panelgesprek – alvorens Prof. Comhaire aan het woord kwam – jammer genoeg in stilte de zaal verliet.

Hieronder kunt u het panelgesprek met Dr. Jim Faas en Prof. Dr. Frank Comhaire opnieuw bekijken:

Docville+ panelgesprek “Unrest” (ME/CVS) WUCB vzw

Docville+ panelgesprek over de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Myalgische Encephalomyelitis. Naar aanleiding van de vertoning van de bekroonde ME/CVS documentaire “Unrest” tijdens het Docville filmfestival te Leuven/België – vrijdag 23 maart 2018. Gastsprekers: verzekeringsarts/jurist Dhr. Jim Faas (NL), Professor em.dr. Frank Comhaire (Ugent), Gunther De Bock – moderator (WUCB vzw).

https://www.youtube.com/watch?v=JtK-OlQe4Pc 

Deze video mag uiteraard massaal gedeeld worden. Hij duurt 1,5 uur; je kan het op eigen tempo in stukjes beluisteren en bekijken.

Veel plezier alvast, het is jullie gegund,

Met vriendelijke groetjes,

het WUCB bestuur en haar medewerkers

Impressie

Bekijk foto’s van de avond op de Facebookpagina van de WUCB:

Screening Unrest filmfestival

Beste lotgenoten, familie, vrienden, Unrest trekt een 150-tal geïnteresseerden op het Docville Filmfestival. Een 50-tal personen woonden na de voorstelling het Docville+ panelgesprek bij met betrekking tot de problematiek van het Chronisch Vermoeidheidssyndroom en Myalgische Encephalomyelitis. Verzekeringsarts/jurist Dhr. Jim Faas (NL) had het over de onregelmatigheden bij de PACE trial en het nieuwe adviesrapport over ME/CVS van de Nederlandse gezondheidsraad.


Lees ook van Dr. Jim Faas

Lees ook i.v.m. Prof. Dr. Comhaire

Lees ook i.v.m. Unrest

 

 

 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links