Bron:

| 5653 x gelezen

ME/CVS specialist Dr. Kenneth Friedman is een lid van de Raad van Bestuur van de IACFS/ME, hoogleraar Farmacologie en Fysiologie, New Jersey Medical School en een lid van de Raad van Advies van het CFS Knowledge Center. In samenwerking met het CFS Knowledge Center zijn een aantal video’s gemaakt over enkele interessante aspecten over ME:

Dit is een mooi reeksje waar velen nog wat van kunnen opsteken. Dank aan iedereen die meegeholpen heeft voor een foutloze en correcte vertaling. Delen maar Very Happy

Biomarkers voor ME/CVS

ME/CVS specialist Dr. Kenneth Friedman bespreekt de ontwikkeling van biomarkers voor ME/CVS ofte typerende afwijkingen. In het bijzonder de beeldvorming van de hersenen, bio-chemie en inspanningstest. (2:36)

 

http://youtu.be/cNi3UhLeCco

ME een vage ziekte, hoezo?

De hardnekkig volgehouden mening dat ME een psychosomatische aandoening is en biomedisch niet is aan te tonen, houdt steeds minder steek.

Er zijn tenminste drie onderzoeksmogelijkheden om met enige zekerheid te kunnen spreken van ME:

  1. De hersenen van ME-patiënten moeten veel harder werken dan die van gezonden, wat aan te tonen is met neuro-tomografie technieken.
  2. Door afwijkende proteïnen in het cerebro-spinale vocht valt ME te onderscheiden van (b.v.) Lyme en gezonden.
  3. Door inspanningstesten komt het ‘belangrijkste’  criterium voor ME, PEM of ‘inspanningsintolerantie’ aan het licht. (Bron tekst: ME/cvs Vereniging)

Over de oorzaken van ME/CVS

De bekende ME/CVS specialist Dr. Kenneth Friedman bespreekt wat bekend is over de oorzaken van ME/CVS. (3:35)


http://youtu.be/SoOrkP8j-jM

Over de symptomen van ME/CVS

De bekende ME/CVS specialist Dr. Kenneth Friedman bespreekt de fysiologische aspecten van ME/CVS en waarom patiënten zich zo voelen. (3:21)

 

http://youtu.be/-XAhiGfAMD0 

Rituximab bij ME/CVS

De bekende ME/CVS specialist Dr. Kenneth Friedman bespreekt het medicijn Rituximab voor mensen met ME/CVS. Hij heeft het over de werking van dit medicijn en de noodzaak van nader onderzoek rond het gebruik van dit soort middelen bij ME/CVS. (2:03)


http://youtu.be/eY1WiGNIYJM

2 reacties

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links