Bron:

| 1222 x gelezen

De Europese Petitie – een nieuwe lente, een nieuw geluid

De initiatiefnemers van de Europese Petitie ter erkenning en subsidiëring van ME hebben nu een eigen naam – de European ME Coalition (EMEC). Ook hebben zij, gebruik makend van de heersende Corona-‘stilte’, een website gecreëerd: http://europeanmecoalition.wordpress.com/ of sinds 25 mei 2020: https://europeanmecoalition.com/

Er kan door dezelfde oorzaak voorlopig ook nog worden gestemd. Hoe, vind je hier in 10 talen, waaronder Nederlands.

Evelien en haar team schrijven:

Beste vrienden,

Hopelijk maken jullie het bij het lezen van dit bericht goed.

De COVID-19-uitbraak laat diepe sporen na op onze volkeren. Wij hopen dat het jullie en degenen die jullie na aan het hart liggen goed gaat.

Ondanks de moeilijke omstandigheden komen er hoopvolle tekenen uit onze gemeenschap. Velen van ons werken nog steeds onvermoeibaar door om over heel de wereld de situatie van ME-patiënten te verbeteren. Dat is een reden tot hoop.

Zoals jullie weten, werkt onze groep aan een project om binnen de Europese Unie bewustzijn van ME te genereren. De COVID-19-maatregelen hebben voor een pauze gezorgd in ons actief opkomen voor de belangen van ons allemaal, omdat alle bijeenkomsten moesten worden uitgesteld.

 

Wij proberen van de zo vrijgekomen tijd gebruik te maken om onze interne communicatie te herstructureren en te verbeteren, zodat onze groep sterker en efficiënter zal kunnen werken zodra onze projecten hervat kunnen worden.

We hebben wat dat aangaat goed nieuws, dat we graag met jullie willen delen. We hebben een officiële naam aangenomen: de European ME Coalition (EMEC). Bovendien lanceren we bij dezen onze nieuwe website, die je hier kunt vinden: http://europeanmecoalition.wordpress.com/

Update 25/5/20: Inmiddels heeft de website zijn eigen domeinnaam: https://europeanmecoalition.com/

Wij zijn er zelf heel trots op en hopen dat jullie er net zoveel prijs op zullen stellen als wijzelf.

Alle goeds van het hele team,

Francis, Alice, Michiel, Joachim, Giada en Evelien

Foto’s: EMEC

Vertaling ME Centraal, waar dit artikel ook gepubliceerd werd.


Lees ook

Zie eerdere berichten op ME Centraal:

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links