Bron:

| 4601 x gelezen

Elke Lamens, Gazet van Antwerpen, 2 februari 2015

Brecht – Met de oprichting van de vzw Care for Us wil Sandra Galland uit Sint-Job vijftig chronisch zieken in juni gratis mee op gezondheidsweek nemen. Sinds ze in 2000 zelf chronisch ziek werd en ze een lange zoektocht naar herstel beleefde, wil ze nu patiënten die minder geluk kenden, op weg helpen.

“Wie in ons land de diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS) krijgt, wordt door artsen nog steeds aan zijn lot overgelaten. e zieken raken hoe langer hoe meer achterop, kunnen niet meer werken, worden bestempeld als psychiatrisch geval, lui en niet werkwillig en geraken zo hoe langer hoe meer in de armoede”, schetst Galland.

Ze spreekt uit ervaring. In 2000 kreeg ook zij de stempel CVS en het advies “er maar mee te leren leven”. Daar legde ze zich niet bij neer.

Ze volgde ook vier jaar een opleiding in de natuurlijke geneeskunde en is intussen therapeut. Ze gelooft in de heilzame combinatie van reguliere en natuurlijke geneeskunde.

Sandra Galland heeft er zes jaar over gedaan om opnieuw gezond te worden, al zijn haar bijnieren permanent beschadigd. Ze werkt weer twintig uur per week als therapeut en richtte met collega-therapeuten en andere vrijwilligers in november vzw Care for Us op om chronisch zieken te helpen.

Sponsors gezocht

“Ik wil vijftig chronisch zieken op weg zetten naar hun herstel. Ik kan hun ziekte niet wegnemen, maar ik wil hen op het prachtige domein van château Frandeux even al hun ellende laten vergeten”, legt Sandra uit.

Het initiatief kost 35.000 euro, die de vzw tegen juni hoopt te verzamelen. “Sponsoring is altijd heel erg welkom.”

De vzw zoekt ook nog vervoer om de mensen in Rochefort te krijgen. Verder wil Sandra de mensen gezonde voedselpakketten aanbieden.

www.careforus.be, careforus@outlook.com, http://www.facebook.com/vzwcareforus 

Lees het hele verhaal dinsdag in Gazet Van Antwerpen – editie Noord.

© Gazet van Antwerpen

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links