Bron:

| 3167 x gelezen

Eagle Rare, 1 juni 2016

Ryan Prior, regisseur en producent van de documentaire “Forgotten Plague”, vraagt om onze hulp. Zijn “Blue Ribbon Foundation” maakt kans op 50.000 dollar voor medische studiebeurzen. Mits er genoeg stemmen zijn. En dat kan vrij eenvoudig.

Via deze link kom je op de (Engelstalige) website. http://www.eaglerarelife.com/content/ryan-prior en kun je stemmen bij de grijze balk: “vote”.

Je mag elke 24 uur 1 x stemmen. 

Informatie

De “Blue Ribbon Fellowship” werd opgericht door Ryan Prior om praktische gezondheidsvoorlichting over de ziekte ME/cvs te bevorderen voor studenten die infectieziekten studeren.

Ryan was een uitblinker op de middelbare school toen hij geveld werd door een verwoestende ziekte waarvan geen dokter in staat was die te verklaren. Na meer dan tien dokters en vele maanden later kreeg hij uiteindelijk de diagnose Chronisch Vermoeidheidssyndroom, ook wel bekend als Myalgische Encefalomyelitis of ME/cvs. Hoewel ernstig gehandicapt, was hij met behulp van een sterk gecontroleerd antiviraal middel dat door de kosten slechts beschikbaar was voor een handvol patiënten in de VS, in staat om de de universiteit af te ronden met diploma’s in Engels en Internationale zaken.

Hij begon op het terrein van de journalistiek en nadat hij bijdragen geleverd had aan verschillende persbureaus over diverse onderwerpen, schreef hij een artikel voor USA Today College “The Real Story of Chronic Fatigue Syndrome”. De reactie op zijn artikel was overweldigend en hartverscheurend. Hij vond dat hij een stem moest geven aan de miljoenen patiënten wereldwijd die ook lijden aan deze weinig begrepen ziekte en produceerde daarom de documentaire “Forgotten Plague”. Deze film schetst misstappen door de regering en het gezondheidszorgsysteem in hun manier van omgaan met de ziekte, interviews met verschillende patiënten en gesprekken met artsen en onderzoekers over het pad voorwaarts; onderzoek.

Ryan richtte de “Blue Ribbon Foundation” op, hetgeen een overkoepelende organisatie is voor de documentaire en de “Blue Ribbon Fellowship” die jaarlijks medische studenten beloont met een studiebeurs om in de zomer in één van de verschillende prestigieuze instituten voor infectieziekten educatie te krijgen op het gebied van patiëntenzorg en onderzoek naar ME/cvs.

Hij maakt ook deel uit van het bestuur van #MEAction, hetgeen een platform is voor belangenbehartigers en organisaties voor ME/CVS om de stem van sociale netwerken te versterken. Hij schreef en produceerde een artikel voor CNN International “Disabled Protestors March For Reform” over gehandicapte Bolivianen die vechten voor hun rechten terwijl ze beginnen aan een rigoreuze protestreis. Ryan sprak op het protest #MillionsMissing in Washington DC op 25 mei 2016.

Een Engelstalige video over de Blue Ribbon Foundation Medical Fellowship op YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=PofBJow2Vfc&feature=youtu.be

The Blue Ribbon Foundation Medical Fellowship

Dus nogmaals: U kunt elke 24u 1x stemmen door op het grijze icoon met “vote” te klikken:

Ryan Prior | Eagle Rare Life

Dank voor uw hulp en vertel het voort!

Vertaling: Meintje voor ME/cvs Vereniging en ME-gids. Redactie ME-gids.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links