Bron:

| 6410 x gelezen

Midden januari is er een geupdate XMRV-test beschikbaar gekomen die zaken in een stroomversnelling kan brengen. Lees hierover het persbericht van het Whittemore Peterson Institute.

De eerste licentie werd gegund aan het lokaal bedrijf Viral Immune Pathways Diagnostic Laboratories (VIP Dx), het voormalige RED Labs USA, die alle opbrengsten meteen doorstuurt naar het non-profit Whittemore Peterson Institute om zo hun onderzoek verder te kunnen zetten.

In het artikel Retrovirus XMRV: de ‘missing link’ bij ME/CVS? in het vakblad Ortho van 19 februari 2010 werd bekend gemaakt dat RED Laboraties in België in de loop van januari ook een licentieovereenkomst getekend heeft met het WPI voor de XMRV-test. Daarmee is de test nu ook binnenkort beschikbaar voor Europa.

Daarom vindt u hieronder vast de belangrijkste vragen en antwoorden betreffende de XMRV-test.

V: Waarom is de XMRV-test bij het VIP Dx anders dan de andere commerciële testen die momenteel aangeboden worden?

A: XMRV testen bij het VIP Dx gebruikt dezelfde methoden die gepubliceerd werden in het Lombardi et al. nummer van Science (Oktober 2009). Onze methoden vereisen de inzameling van 20ml volbloed en het adequaat testen hiervan. Terwijl dit proces uiterst tijdrovend en arbeidsintensief is, stelden we wel vast dat het aantal vals-negatieve resultaten drastisch verminderde. Door de aard van de testmethoden is de kostprijs van de XMRV-test groter dan dat van een standaard PCR-test.

V: Wat is de doorlooptijd voor de XMRV-test?

A: Het voltooien van het volledige testproces en het afleveren van een goedgekeurd verslag met de resultaten, duurt ongeveer drie tot vier weken. Deze tijd is nodig om de cellen te laten groeien om een viruscultuur te voltooien. Door de grote vraag van aangevraagde testen, hebben we momenteel een langere verwerkingstijd nodig. Als u vragen heeft, neem gerust contact op met de klantendienst.

V: Betekent een negatief resultaat zeker dat ik niet besmet ben?

A: Hoewel wij ernaar streven om een zo sensitief mogelijke test aan te bieden, is XMRV meestal aanwezig in slecht een zeer klein aantal kopieën en het zou kunnen onder de detecteerbare limiet zitten op het moment dat je staal getest werd. Hertesten op een later tijdstip is een beslissing dat u en je arts of zorgverlener moeten bespreken en bepalen wat het beste is te doen. We raden u niet aan opnieuw te testen binnen de drie tot zes maanden.

V: Is het mogelijk een positief resultaat te hebben op een bepaald moment en een negatief resultaat op een later tijdstip?

A: Hoewel retrovirussen geïntegreerd zijn in het cellulair DNA van witte bloedcellen en beschouwd worden als langlevende infecties, is het mogelijk dat je immuunsysteem het virus onder een detecteerbare limiet kan houden van tijd tot tijd. Momenteel is de levenscyclus van het virus onbekend. Als je een positief resultaat ontvangt op een bepaald moment, is het onnodig om opnieuw te testen totdat meer geweten is over XMRV.

V: Zijn er enkele behandelopties voor XMRV infectie?

A: Er is nog veel te leren over XMRV en zijn effect op het menselijk lichaam. VIP Dx is een klinisch laboratorium en beveelt of adviseert geen behandelschema’s. We raden u aan te overleggen met uw arts of zorgverlener over de behandelopties die je lichaam kunnen helpen tegen deze infectie.

V: Hoe wordt XMRV overgedragen?

A: Hoewel weinig bekend is over overdraagbaarheid, wordt aangenomen dat het virus overgedragen wordt door lichaamsvloeistoffen, zoals andere retrovirussen.

V: Is er op dit moment al een serologische test beschikbaar?

A: Een serologische test wordt momenteel ontwikkeld.


(c) Vertaling door Zuiderzon, ME-Gids.net van “Questions and Answers Regarding XMRV Testing

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links