Bron:

Whittemore Peterson Institute

| 4872 x gelezen

Op de website van het Whittemore-Peterson Instituut, de drijvende kracht achter de XMRV-Lombardi-Mikovits-studie, is het antwoord van Myra McClure, die participeerde in de XMRV-Wessely-studie, op de open brief van Annette Whittemore gepubliceerd, alsmede het antwoord van Whittemore op die brief van McClure.

De kern van het verhaal:

Whittemore dringt er bij McClure op aan eerst een methode te ontwikkelen waarmee men in staat is XMRV-infecties vast te stellen, alvorens op grote schaal monsters uit te wisselen.

Intro door Frank Twisk

Brief van McClure aan Annette Whittemore

 
 Prof. Myra McClure

Beste Mevr Whittemore,

 

Wanneer uw email van 23 april in mijn postvak toekwam, was ik net vertrokken naar de luchthaven. Ik had een vakantie in Rome geboekt met mijn moeder, maar de vulkanische stofwolk verhinderde dit en we hebben dan maar in de plaats vakantie genomen aan de Engelse kust.

Ik was geschokt en bedroefd bij het lezen van de medische geschiedenis van uw dochter en kan goed begrijpen waarom u zoveel doet om verder onderzoek naar deze ziekte te doen. 

Het moet echt hartverscheurend zijn om uw kind van haar jeugd beroofd te zien.

U moet weten dat ik noch een arts ben noch iemand die een onderzoeksprogramma op ME/CVS heeft. Ik run een retorvirologie laboratorium en ik kreeg interesse in XMRV na de tweede grote publicatie over zijn verband met prostaatkanker. 

We gingen er mee akkoord om een aantal CVS-stalen van een collega te testen omdat we op dat moment het enige laboratorium waren die de middelen had om dit te testen.

Zoals ik al eerder uitgelegd heb, vind ik dat de controverse rond CVS en XMRV moet opgelost worden door verschillende virologie referentielaboratoria, zoals de CDC en de HPA. 

We hebben onze bevindingen gepubliceerd. Anderen hebben soortgelijke bevindingen als de onze gepubliceerd. We hebben geen verdere betrokkenheid in het onderzoek naar CVS.

Er rest mij alleen nog u veel succes te wensen bij uw inspanningen.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Myra McClure

Professor Myra McClure Ph.D. D.Sc.F.R.C.Path.

Professor of Retrovirology & Honorary Consultant in GU Medicine

Head of Section of Infectious Diseases

Jefferiss Research Trust Laboratories

Wright-Fleming Institute

Faculty of Medicine

Imperial College London

St Mary’s Campus, Norfolk Place, W2 1PG

 


 

Antwoord van Annette Whittemore aan McClure

27 april 2010

 

   Annette Whittemore

Beste Professor,

 

Ik waardeer nogmaals uw snelle antwoord.

Uw suggestie om nieuwe stalen te testen in andere laboratoria in de VS om onderzoek te kunnen bevestigen, wordt reeds uitgevoerd in twee afzonderlijke laboratoria. Deze studies zijn momenteel gaande en ik ben er zeker van dat de resultaten uitgewisseld zullen worden wanneer de studies afgerond zijn.

Wat we aangeboden hebben in onze samenwerking met u, was dat u nieuwe testen zou uitvoeren door gebruik te maken van onze methoden en materialen die succesvol zeker XMRV hebben geïdentificeerd in een patiëntenbloedstaal. Het testen van nieuwe stalen met uw methoden zonder eerst de testmethode klinisch te valideren brengt ons alleen maar terug op het punt waar we nu staan.

Momenteel hebben we een groep testen die absoluut XMRV in ME/CVS-patiënten detecteren en een testmethode die dit niet doet. Het heeft geen zin om een grotere studie te doen die methoden gebruikt die al gefaald hebben om XMRV te detecteren. Eens we zeker zijn dat uw laboratorium methodes gebruikt die het virus kan detecteren in een klein aantal patiëntenstalen die XMRV positieve stalen bevat, kunnen we de volgende stap zetten en een grotere en bredere waaier stalen uitwisselen. In elk geval moeten we allebei akkoord gaan om dezelfde wetenschappelijke protocollen te gebruiken die de integriteit van die studie verzekert. 

Dit is een eenvoudige en doeltreffende manier om XMRV beter te begrijpen in uw patiëntenpopulatie. Het kan goed zijn dat de stalen die u kreeg negatief waren op XMRV. Het kan ook zijn dat uw nieuwe resultaten op verse bloedstalen van ME/CVS-patiënten de aanwezigheid van XMRV zullen onthullen.

Voor ons is het belangrijkste om u te helpen de patiënten in het VK te vinden die mogelijk met XMRV besmet zijn.        

 

Beste groeten,

 

 

Annette Whittemore.


© Vertaling brieven ME-Gids.net

 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links