Bron:

| 6671 x gelezen

Advances in ME/CFS, Blog JAX ME/CFS CRC, 12 juni 2020

Net als bijna overal ter wereld, is het Collaboratief Onderzoekscentrum voor ME/cvs aan The Jackson Laboratory omwille van COVID-19 gesloten gebleven sinds midden maart dit jaar. Sindsdien hebben we geen ME/cvs-patiëntenstalen meer kunnen ontvangen of verwerken. Sommige JAX-medewerkers zijn tijdens de lockdown ter plaatse gebleven, maar hun werk was volledig gericht op testen en onderzoek van COVID-19.

Het lijkt erop dat COVID-19 zeer relevant kan zijn voor ME/cvs. Infecties, en in het bijzonder virale infecties, staan bekend als veelvoorkomende uitlokker van ME/cvs. Intussen zijn er ook meldingen van mensen die na COVID-19 een ME/cvs-achtige reeks symptomen ontwikkelen. Onze medewerker aan het Bateman Horne Center, Dr. Lucinda Bateman, zei in een artikel in Bustle dat medische zorgverleners over het algemeen acute gevallen van virale infecties behandelen, maar dan stoppen met het behandelen van die patiënten eenmaal ze hersteld zijn van de initiële infectie. Ze legt uit dat, “omdat we virussen over het algemeen, tot hiertoe, niet serieus genomen hebben, vertellen we patiënten gewoon dat ze ‘thuis moeten gaan uitrusten’. De aanzienlijke fractie (die kan oplopen tot 1-10%) van patiënten die niet normaal herstellen na infectie, wordt vaak gemarginaliseerd en vergeten.”

We beginnen nu ons onderzoek naar ME/cvs te hervatten. JAX begon een gefaseerde heropening op 1 juni waarbij alle medewerkers ter plaatse routinematig werden getest op COVID-19-infectie om de werkplaats veilig te houden. Het Bateman Horne Center begon afgelopen week opnieuw patiëntstalen te verzamelen voor het project. We zijn erg enthousiast om terug te beginnen werken aan onze ME/cvs-studie, en het zal erg interessant zijn om te zien welke impact COVID-19 heeft op ME/cvs, en vice versa.

© Advances in ME/CFS. Blog JAX ME/CFS CRC. Vertaling Zuiderzon, redactie Abby, ME-gids.


 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links