Bron:

| 1566 x gelezen

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat ME (Myalgische Encephalomyelitis) een psychosomatische aandoening is.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat ME en CVS dezelfde aandoening zijn.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad  en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat mensen met CVS één eenduidige groep vormen wier klachten op dezelfde oorsprong gebaseerd zijn.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad  en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat Graded Exercise Therapy en Cognitieve Gedrags Therapie veilig zijn voor ME-patiënten.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad  en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat Graded Exercise Therapy en Cognitieve Gedrags Therapie positief resultaat opleveren voor ME-patiënten in termen van verhoging van fysieke belastbaarheid, verhoging van hun totale activiteitenniveau, verhoging van arbeidsdeelname, alles gemeten met objectieve instrumenten.

Ik daag de heren Van Gool en Severens (in het bijzonder) van de Gezondheidsraad en de SOLK-fractie in de adviescommissie ME uit onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te leveren dat GET en CGT kosteneffectieve behandelingen zijn voor mensen met ME.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad  en de gehele adviescommissie ME uit vooraf een protocol op te stellen van de werkwijze die de commissie gaat volgen bij het uitwerken van de opdracht, inclusief selectiecriteria (met redenen omkleed) welke onderzoeken betrokken worden bij hun verkenning en welke niet. Publicatie van het protocol op de website van de Gezondheidsraad.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad en de gehele adviescommissie ME inclusief de SOLK-fractie uit om bij alle aangedragen wetenschappelijke bewijzen onomstotelijk vast te stellen dat ze methodologisch correct zijn uitgevoerd en dat de analyses voldoen aan de wetenschappelijke maatstaven.

Ik daag de heren Van Gool en Severens van de Gezondheidsraad uit dezelfde zorgvuldigheidsmaatregelen te nemen die het IOM heeft toegepast. Daartoe horen tenminste (want de Gezondheidsraad gaat immers extra kwaliteit toevoegen aan het IOM rapport): een grondig en transparant uitgevoerd onderzoek naar conflicterende belangen van leden van de raad en commissieleden (inclusief die van henzelf) conform de onlangs vastgestelde eigen code, de omvang van de commissie te vergroten naar 15 leden met echt verschillende denkwijzen, het instellen van een beroepsmogelijkheid van 20 dagen ten aanzien van de samenstelling van de commissie, het samenstellen van een groep van 15 reviewers die het resultaat van de commissie van commentaar voorzien.

© Lou Corsius, 9 juli 2016


Lees meer van Lou Corsius

 

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links