Bron:

| 2680 x gelezen

Theda Myint

Theda Myint was een ME en Lyme patiënte uit Australië.

Theda is vorige week overleden na vele jaren extreem lijden.

Allen die haar kenden, wisten dat ze een buitengewoon persoon was die veel gaf om haar medemensen.

Voor Theda is er nu geen pijn meer.

Theda Myint (37) uit Perth vocht al meer dan tien jaar lang tegen een ernstige vorm van ME, myalgische encefalomyelitis, in de volksmond eerder bekend als chronisch vermoeidheidssyndroom (cvs).

Theda was bedlegerig, kampte met erge migraines, ernstige pijnen over heel haar lichaam en kon extreem slecht tegen licht en geluid waardoor ze al die tijd in totale duisternis en stilte leefde.

Omdat de ziekte zo ondraaglijk werd, ondernam Theda in 2011 drie wanhopige euthanasiepogingen in enkele weken tijd. Ze werd in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.

Hoewel de intensive care ‘fantastisch’ was in het behandelen van haar invaliderende pijn, draaiden de zaken heel slecht uit. En wel omdat een psychiater besloot haar op te sluiten in een psychiatrische afdeling. Daar kon niet beantwoord worden aan haar ME-noden, en behandeling voor haar immense pijn werd geweigerd. Ze vroeg naar een andere arts maar die werd haar geweigerd. Alles wat ze vroeg werd geweigerd, tot het onmenselijke toe.

Gezien alle verzoeken aan het ziekenhuis geweigerd werden, heeft haar moeder uit wanhoop de media gecontacteerd (watoday.com.au). En pas na hun tussenkomt werd Theda ontslagen uit het ziekenhuis.

Iedereen was ten einde raad, maar haar ouders trokken zich aan een klein beetje hoop op door Theda naar India mee te pakken voor een traditionele ayurvedische behandeling met Indische kruiden.

Theda was al meer dan een decennium ziek, en testte pas recent positief op de borrelia bacterie (ziekte van Lyme). Vanaf eind 2012 hield Theda een videodagboek bij over haar poging tot herstel van ernstige chronische Lyme: http://www.youtube.com/watch?v=vgjo6FyRS3k

Helaas mocht het niet baten en is Theda vorige week overleden.

Bekijk hier het nieuwsfragment dat aandacht besteedt aan het trieste overlijden van Theda:

http://www.youtube.com/watch?v=U29UAqR2RfE

Theda’s moeder spreekt exclusief de mensen toe en haar woorden laten niks aan de verbeelding over: “de overheid en de medische professionals hebben mijn dochter vermoord en dat hebben ze letterlijk gedaan.”

Men roept op om deze video te delen om Theda’s laatste wens in te lossen: help bewustwording creëren om uiteindelijk te komen tot echte veranderingen voor andere patiënten met de ziekte van (Ly)ME. Duurzame verandering die levens zal redden en de pijn zal verlichten voor zij die wanhopig ziek zijn, en om bewustzijn te creëren om te voorkomen dat anderen zo ziek worden zoals Theda. Theda heeft de ultieme prijs betaald, haar leven. Help ons het woord te verspreiden, uw steun betekent alles. 

Rust in vrede Theda.

Bronnen:

© Vertaling en samenvatting ME-gids.net

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Geen Evenementen
Recente Links