Bron:

| 3042 x gelezen

Dinsdag 28 juli is de vijfenzestigste uitzending van Wetenschap voor Patiënten op initiatief van de ME/cvs Vereniging met Rob Arnoldus te bekijken met als thema:

Je suis ME. ME in beeld(en)

In deze video (8:39) vertelt Rob Arnoldus over de stigmatisering en de positie van ME-patiënten door de jaren heen, en over mogelijke veranderingen.

 

65. Je Suis ME? ME in beeld(en) / Rob Arnoldus

https://www.youtube.com/watch?v=bsU7THcl4Nk 

Disclaimer: Deze video bevat geen diagnostische of therapeutische informatie over uw eigen medische situatie. Dit kan nooit ter vervanging dienen van een persoonlijk consult. De eventueel door de spreker genoemde medicijnen noemt hij op eigen verantwoordelijkheid. Leg vragen, klachten of symptomen tijdig voor aan uw behandelend arts. (Lees meer op http://www.wetenschapvoorpatienten.com)

Abonneer je op het kanaal Wetenschap voor Patiënten van de ME/cvs Vereniging om de nieuwste colleges te ontvangen of zie de uitzendplanning op de website van de ME/cvs Vereniging. 

Hou de uitzendplanning (cf. supra of zie onze kalender) in de gaten wanneer er chatmogelijkheid is om vragen te stellen. Vragen kunnen worden gemaild naar wvp@me-cvsvereniging.nl of twitter naar @WvPatienten.


Transcript College 65: Je suis ME. ME in beeld(en)

Video van Rob Arnoldus, uitgezonden op 28 juli 2015

Bron: © ME/cvs Vereniging, www.me-cvsvereniging.nl 


De volgende aflevering met Michael Koolhaas & Prof. Frans Visser is gepland 4 augustus en heeft als onderwerp “College 66: ME: grotere gevolgen dan alleen de ziekte zelf

Lees/Bekijk ook: 

Alle transcripten van voorgaande afleveringen zijn bij het betreffende college online te lezen of een PDF van alle colleges kunt u hieronder downloaden:

Deze transcripten werden door de © ME/cvs Vereniging beschikbaar gesteld, inclusief de vraag- en antwoordsessies indien er chatmogelijkheid was.

2 reacties

 1. Slecht college 65
  Jammer, maar vanuit de patiënt is er een veel beter college van te maken.
  Veel patiënten willen immers een goed onderbouwd betoog in plaats van emo-verhaaltjes.
  Bovendien moeten we als patiënten veel meer gericht zijn op het beïnvloeden van de Gezondheidsraad i.v.m. het komend onderzoek naar ME-CVS.
  Waarom is bijvoorbeeld Gebroken Leven of De CVS-mythe niet vermeld met onderzoeksresultaten? Daar staan voor patiënten bewijsmiddelen in!
  Moeten we als patiënten niet naar alle leden van de Gezondheidsraad de boeken de CVS-mythe + Gebroken Leven sturen?

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links